Жіночі груди » Новини »

Анатомічна будова жіночих грудей. Вікові зміни

Купити крем для збільшення грудей

Красиві жіночі груди притягували увагу чоловіків у всі часи! Дуже багато жінок мріють збільшити свій бюст або покращити його форму. Перш ніж що-небудь робити для зміни або збереження форми і розміру грудей, логічно буде розібратися з анатомічною будовою жіночих молочних залоз.

Анатомічна будова жіночих грудей. Вікові зміни. З чого складаються груди. М'язи що підтримують жіночі груди.

Будова жіночих грудей

Груди жінки - це, передусім, орган, призначений природою для утворення молока і годування дитини. Звідси і складна будова жіночих грудей.

Жіночі груди складаються з молочних залоз і молочних проток, жирової клітковини, сполучної тканини, великої і малої грудних м'язів, лімфатичних і кровоносних і судин, нервових волокон, шкірного покриву.

Безпосередньо, молочна залоза покрита сполучно-тканинною капсулою, за допомогою якої вона кріпиться до ключиці і до великого грудного м'яза. Згори розташований жировий шар і власне шкірний покрив.

 

Тіло молочної залози складається з 15-20 розташованих по кругу залізистих (молочних) доль, в яких і утворюється молоко. Кожна часточка має вивідну протоку. Вивідні протоки, з'єднуючись між собою, відкриваються молочними отворами на поверхні соска. Навколо соска знаходиться сильно пігментований гурток - ареола. У ареолі окрім потових і сальних залоз виявляються, звичайні близько 12 горбків. Ці горбки під час вагітності збільшуються, стають більше опуклими і забезпечують функцію додаткових залоз.

Навколо залізистої тканини, між її долями пролягає жировий прошарок. Розміри тіла залози і об'єм жирової тканини у кожної жінки індивідуально різні.

Фізіологічні зміни жіночих грудей

Кількість жіночих статевих гормонів змінюється природним чином в періоди юності, пологів і годування грудьми, менопаузи і клімаксу.

Підлітковий вік

Ріст грудей у дівчаток може спостерігатися з 8-9 років в залежності від генетичної схильністі. Груди можуть рости нерівномірно, асиметрично, але до 10-12 років розміри обох молочних залоз у дівчат стають приблизно однакового розміру. Процес формування молочних залоз у сучасних дівчат, як правило, завершується до 15 років.

Дітородний вік

Впродовж менструального циклу, при вагітності, при лактації жінка відчуває зміни в молочних залозах, пов'язані з кількістю гормонів (естрогену, пролактіну і прогестерону), що виробляються організмом.

З віком, у зв'язку із згасанням функції яєчників змінюється рівень статевих гормонів і відповідно, зовнішній вигляд і структура молочних залоз. Об'єм залізистої тканини зменшується, її місце займає жирова тканина, тому груди стають менш пружними.

Менопауза

При настанні менопаузи у жінки, окрім атрофії часточок молочної залози, піддається атрофії і їх сполучна тканина. Груди починають провисати, шкіра на грудях втрачає пружність.

Клімакс

У клімактеричному періоді залишаються тільки великі молочні протоки, оточені сполучною і жировою тканиною. Великі груди відвисають. Груди невеликого розміру можливо зберегти в досить хорошій формі.

Примітка. Атрофія залізистої тканини молочної залози і заміщення її жировою тканиною може також спостерігатися і у молодих жінок.

Природний м'язовий бюстгальтер

Красиву форму і пружність жіночих грудей забезпечують добре розвинені, міцні м'язи грудей і спини, а також пружна шкіра, які підтримують молочні залози в правильному положенні.

Основні м'язи, тонус яких впливає на стан жіночих грудей - це велика і мала грудні м'язи, дельтовидна, грудино-ключично-сосцевидна, сходова, дзьобовидно-плечова, трапецивидна, передній зубчастий м'яз, щонайширший м'яз спини.

Тренуючи ці групи м'язів за допомогою спеціальних вправ для грудей і тренажерів для грудей, можна додати додатковий об'єм грудей, підтягнути груди, що опустилися, зробити форму грудей красивіших. Крім того, вправи покращують кровотік і і лімфовідтікання в тканинах молочних залоз, тобто забезпечують хороше живлення тканин.

Стан шкіри грудей, також важливий чинник для підтримки і надання красивої форми грудям. Швидкий набір ваги, різке збільшення розміру грудей під час вагітності і годування грудьми можуть спровокувати розтягування шкіри, появу розтяжок, послаблення міжчасточкового зв'язкового апарату молочних залоз, що веде до провисання грудей.

Від чого залежить розмір і форма грудей
Чинники Значення
Молочна залоза Її розвиток і первинні розміри, які сформувалися під впливом статевих гормонів. Для молочної залози також має величезне значення система кровопостачання. Розвиток капілярної мережі пожвавлює залози, примушуючи їх збільшуватися в об'ємі, подібно до того, як збільшується залоза від гормональної залежності.
Грудні м'язи Їх розвиток додає грудним залозам додатковий розмір. Грудний м'яз служить підставою для молочної залози, і чим краще розвинений м'яз, тим міцніше вона утримується.
Жирова тканина Її наявність обов'язковий чинник, чим більше розвинений жировий прошарок, тим красивіші і наповнені груди ми бачимо.
Сполучна тканина Куперови зв'язки, які можна порівняти з м'яким каркасом грудей. По суті, ці зв'язки є сполучною тканиною, яка прикріпляється до шкіри грудей зсередини і обволікає кожну жирову долю. Навіть від неправильно підібраного бюстгальтера ці зв'язки розтягуються і груди відвисають. Не виключено, що до відвисання грудей приводять і деякі фізичні вправи, такі як стрибки, біг, різкі нахили і повороти тулуба.  Груди просто відвиснуть, тому необхідно при зайнятті спортом підбирати правильний, спортивний бюстгальтер, який щільно облягатиме груди, не даючи їм стрясатися.
Шкіра її слід своєчасно очищати, живити і зволожувати, а також за допомогою масажу відновлювати повноцінне кровопостачання. І тоді шкіра виконуватиме функцію еластичного підтягуючого елементу.

Ось враховуючи ці п'ять чинників, ми сміливо утілюватимемо в життя мрію про збільшення і корекцію грудей за допомогою аерогімнастики, масажу, правильного харчування і косметичних процедур.

Тепер, коли Ви розібралися з будовою жіночих грудей, стає більше зрозуміло, що впливає на рост грудей, їх форму, розмір, пружність. Тепер зі знанням справи відносіться до будь-яких порад і засобів для збільшення грудей або зміни їх форми.

Отже, розбираємося далі.

Далі, усвідомлено застосовуємо доступні методи і способи зміцнення і збільшення грудей без операції, в домашніх умовах.

Купити крем для збільшення грудей

Читайте також схожі матеріали:

Цікаве з нашого сайту:

Зміни в жіночих грудях і сосках: що означають, від чого?Зміни в жіночих грудях і сосках: що означають, від чого?
Як збільшити груди в домашніх умовах народними засобамиЯк збільшити груди в домашніх умовах народними засобами
В мене були маленькі груди - моя історія збільшення грудейВ мене були маленькі груди - моя історія збільшення грудей
Підтяжка грудей: види, методи і способи підтяжкиПідтяжка грудей: види, методи і способи підтяжки

Переглядів: 119708 | Додав: breast | Тегі: будова грудей | Рейтинг: 4.9/9