Жіночі груди » Новини »

Підтяжка грудей: види, методи і способи підтяжки

Купити крем для збільшення грудей

Головна причина опущення молочної залози - ця невідповідність між об'ємом залізистої і жирової тканини грудної залози і об'ємом шкіри, який її покриває згори. У нормі сосково-ареолярний комплекс розташований на середині довжини плечової кістки (плеча) і вище за складку шкіри під грудьми.

Види і методи підтяжки грудей

Причини мастоптоза: що говорять хірурги

Розвиватися птоз* може по-різному, залежно від того, який з процесів (зменшення залізистої і жирової тканини або розтягування шкіри) переважає:

  • істинний птоз: сосок з ареолою зміщуються нижче складки шкіри під грудьми;
  • залізистий птоз: сосок залишається на своєму місці, а грудна залоза нормального розміру сильно провисає;
  • ложний птоз (псевдоптоз): сосок розташований нормально, грудна залоза зменшена в розмірі, її нижні відділи втрачають об'єм, шкіра розтягується.

Відео: Мастопексия - підтяжка грудей

Тому усі способи підтяжки грудних залоз можна умовно розділити на:

  • методи, при яких для поліпшення форми грудей видаляють надлишки шкіри: мастопексія;
  • методи, які заповнюють бракуючий об'єм залізистої тканини : філер Макролайн, ліпомоделювання, використання імплантатів;
  • поєднані методики, при яких відбувається і збільшення об'єму грудей і видалення зайвої шкіри: поєднана мастопексія і ендопротезування молочних залоз.

Залежно від міри провисання молочних залоз, птоз розділяється по ступенях з першого по третій.

Залежно від ступеню вираженості мастоптоза пластичні хірурги можуть порекомендувати своїм пацієнткам самі різні способи корекції косметичного дефекту.

У разі мінімального птозу жінці показані нитки, ліпомоделювання, філер. В деяких випадках можливе використання імплантів невеликих розмірів. Мастопексія в даному випадку не показана, оскільки у разі птозу мінімального ступеню косметичний ефект від ліфтингу грудей буде зіпсований появою рубців.

Якщо вираженість мастоптоза середня, то підходити до вибору методу корекції необхідно з урахуванням провідної причини, яка привела до обвисання грудей:

  • розтягнута шкіра - мастопексія;
  • зменшення об'єму залізистої і/або жирової тканини молочної залози - ендопротезування, філер, ліпомоделювання;
  • обидві причини задіяні - ендопротезування, поєднання мастопексії і ендоротезування.

При вираженому птозі проводиться мастопексія. Якщо пацієнтка бажає не лише підтягнути, але і збільшити груди, то можливе проведення поєднаної операції по підтяжці і збільшенню грудей.

Приведена тут схема не на 100 відсотків достовірна. Пластичні хірурги враховують для підбору методу корекції птозу більшу кількість параметрів, побажання клієнтки і можливі протипоказання до операції, тому у кожному конкретному випадку приймається рішення, яке враховує усе вищеперелічене.

Підтяжка грудей нитками

Сильно підтягнути груди за допомогою ниток не вийде. Вони можуть використовуватися в наступних випадках.

  1. Як профілактичний захід і у випадках птозу грудей невеликого розміру (не більше 2-го), що тільки намітився, коли тільки почалося сплощення грудей вище за сосок.
  2. Як профілактичний захід після операції мастопексії, в тих випадках, коли розмір бюста не перевищує 2-й.

Нитки можуть використовуватися що не розсмоктуються і розсмоктуються, які складаються з полімолочної кислоти.

В деяких випадках для підтяжки грудей можуть використовуватися золоті нитки, які по суті своїй є тонким золотим дротом.

Нитки, що Не розсмоктуються, чинять чисто механічну дію на тканини. Що розсмоктуються у міру свого розсмоктування виділяють в навколишні тканини біологічно активні речовини, які стимулюють обмін речовин і оновлення клітинного складу шкіри.

Тому нитки, що розсмоктуються, роблять як механічну, так і ревіталізуючу дію.

Вводять нитки в амбулторних умовах під місцевим знеболенням або під дією легкого наркозу.

Розташовуються нитки під шкірою грудної залози так, щоб охоплювати її концентричними кругами. Зовнішній круг додатково фіксується до ключиці.

Відновний період протікає без особливих проблем і обмежень. Єдине, що потрібно від пацієнтки - це обробляти місця проколів шкіри антисептиками і спостерігати за тим, щоб не наростав набряк в місці введення ниток.

Зараз можна знайти пропозиції від клінік на підтяжку нитками грудей і другого і третього розміру. Але ніхто не дасть гарантії, що ефект такої підтяжки збережеться хоч би в течії напівроку, і вже тим більше не поверне грошей.

Філер Макролайн

Введення філера дозволяє злегка підвести груди за рахунок створення додаткового об'єму.

Зараз для збільшення грудей дозволений до використання і визнаний абсолютно безпечним тільки один філер на основі гіалуронової кислоти. Це Макролайн.

Не варто погоджуватися на використання синтетичних або напівсинтетичних філерів, які з одного боку довше зберігають об'єм, але з іншого боку викликають фіброзування тканин небезпечних для організму.

Введення філера проводять в амбулаторних умовах. У більшості випадків знеболення не потрібно або проводиться місцеве знеболення.

Після процедури бажано утримуватися від процедур, які можуть прискорити розсмоктування філера (теплові процедури типу лазні, сауни, загару на жаркому сонці).

Зазвичай повторні введення філера проводяться кожні 6-10 місяців, щоб підтримувати отриманий результат.

Обов'язковою умовою вдалої реабілітації після операції маммопластики є носіння компресійної білизни.

Вам відомо, що креми для збільшення грудей містять у своєму складі гормони, які діють безпосередньо на молочну залозу і стимулюють її рост?

Ліпомоделювання грудей

Трансплантація жирової тканини - це реалізація мрії усіх жінок про те, щоб перемістити жир з тих місць, де він зовсім не потрібний до області грудей. Введення власного жиру в тканину грудної залози точно так, як і філер, дозволяє підвести груди за рахунок додаткового об'єму.

В порівнянні з нитками і філером, ліпомоделювання* є серйозною операцією. Ввести жир в область молочних залоз не складно. Набагато складніше узяти жирову тканину там, де вона в надлишку (ліпосакція). Ліпосакція - це серйозна операція, яку виконують в умовах стаціонару під загальним наркозом.

Для того, щоб пересаджена жирова тканина прижилася, необхідно дбайливо витягнути її, відокремити живі клітини від пошкоджених, акуратно пересадити її в нове місце. Від того, наскільки життєздатними виявляться трансплантовані жирові клітини, залежить те, яка їх кількість приживеться і залишиться в ділянці грудей. Зазвичай відсоток клітин, які гинуть і розсмоктуються, складає від 30 до 70.

Післяопераційний період проходить без значних проблем і ускладнень. Для того, щоб збільшити кількість жирових клітин, що прижилися, ряд європейських і українських хірургів рекомендує використати вакуумну систему Брава, яка знижує тиск шкіри на трансплантовану жирову тканину і прискорює утворення судин.

Ендопротезування молочних залоз

Зазвичай його вибирають ті жінки, які хочуть отримати стійкий результат. На відміну від ліпомоделювання, ниток і введення Макролайну протез не втрачає своєї первинної форми і забезпечує тривалий ефект збільшення грудей.

Зазвичай для підтяжки грудей на відміну від операції по збільшенню грудей використовуються імплантанти невеликого об'єму, якого вистачить тільки для того, щоб "наповнити" шкіру, що розтягнулася, або компенсувати зменшений об'єм тканин грудної залози. Ендопротезування грудних залоз проводиться під загальним наркозом і зазвичай за часом займає близько години.

Розрізи для постановки протеза проводяться:

  • навколо соска;
  • у складці шкіри під грудьми;
  • у пахвовій западині.

Розташовуватися імплантат може:

  • у м'яких тканинах залози;
  • під м'язами грудей;
  • частково під м'язом і частково в м'яких тканинах.

Будь-який з цих способів має свої переваги і недоліки і використовується за наявності показань.

Окрім класичних способів ендопротезування також проводиться ендоскопічне протезування молочних залоз, яке дає кращі результати в плані профілактики зміщення або повороту імплантатів, кровотечі і інш.

Період реабілітації після ендопротезування молочних залоз протікає важко і вимагає дотримання ряду обмежень, носіння компресійної білизни.

Мастопексія

Операція по підтяжці молочних залоз називається мастопексією.

Нині розроблена велика кількість способів проведення мастопексії.

Передусім усі різновиди операцій по підтяжці грудей можна розділити на:

  • класичні методики (їх ще називають традиційними);
  • ендоскопічну мастопексію, яка дозволяє зменшити кількість рубців.

Також мастопексія може комбінуватися з аугментаційною (що збільшує) маммопластикою, тобто з встановленням протезів молочних залоз.

Проводитися обидві операції можуть в одно час. Це так звана одномоментна естетична пластика грудей, і в два етапи, коли спочатку проводиться підтяжка грудей, а потім через 4-6 місяців встановлюються імпланти.

Хочете збільшити бюст і отримати швидкий результат? Дізнайтеся, чим можуть бути небезпечні гормональні препарати для збільшення молочних залоз.

Класична мастопексія

Основних видів традиційної мастопексії три:

  • періареолярна;
  • вертикальна;
  • якірна.

Відрізняються ці способи як місцями розрізів і, відповідно, локалізацією рубців, так і показаннями до застосування, до числа яких входить початковий розмір і форма грудних залоз, можливість надати молочним залозам пацієнтки ту форму, яку вона хоче.

Періареолярна мастопексія

Мета періареолярної мастопексії* - видалити надлишок шкіри у вигляді кільця навколо соска і підшити шкіру, що залишилася, до шкіри навколо соска. Це дозволяє підтягнути груди, перемістити сосок вище і уникнути великої кількості рубців, які набагато більше помітні на гладкій шкірі, чим на пігментованій шкірі ареоли.

Етапи періареолярної мастопексії

1. Підготовка молочної залози до розрізу.

Для цього ще до операції хірург наносить на шкіру спеціальну розмітку. Розрізи видно на фото нижче у вигляді двох кругів навколо соска.

2. Виконання розрізів.

Розрізи виконується по краю ареоли і на деякій відстані від неї.

Відстань між розрізами визначає, яка кількість шкіри буде видалена. Відповідно, саме від цієї відстані залежить те, на скільки будуть підтягнуті груди.

3. Видалення надлишку шкіри

Шкіра між розрізами віддаляється у вигляді кільця.

4. Накладення швів.

Передусім накладаються так звані направляючі шви, які визначають положення соска і симетричність з двох сторін. Потім до шкіри ареоли підшивається інша шкіра.

Вертикальна мастопексія

Вертикальна мастопексія* - дозволяє значно підняти груди і поліпшити її форму. Найголовніший її недолік - це вертикальні рубці, які йдуть з-під грудей до соска.

Етапи проведення вертикальної мастопексії

1. Розрізи.

Розрізи шкіри для проведення вертикальної мастопексії проводяться згори навколо соска по лінії ареоли, а знизу спускаються паралельно один одному до складки шкіри під грудьми. Якщо вимагається провести незначний ліфтинг грудей, то розрізи можуть сходитися під сосками.

Якщо вимагається значно підняти сосок, то розріз проводять набагато вище за ареолу, в тому місці, куди сосково-ареолярний комплекс хочуть перемістити.

2. Видалення надлишку залізистої тканини.

Необов'язковий етап, але він може проводитися в тих випадках, коли пацієнтку більше хвилює майбутня форма грудей, чим можливість зберегти можливість грудного вигодовування.

3. Видалення надлишку шкіри і накладення швів.

Уся шкіра між розрізами віддаляється. При цьому у разі потреби може бути зменшений діаметр ареоли. Краї операційної рани зводяться і зшиваються.

Як бачите, вертикальна мастопексія дає добрі результати як з додатковим введенням імплантів, так і без нього. Ефект зорового збільшення розміру грудей дає перерозподіл м'яких тканин, який проводиться під час операції.

Якірна мастопексія

Якірна мастопексія* використовується при вираженому птозі грудей і псевдоптозі. З усіх способів підтяжки грудей якірна методика являється найбільш травматичною і залишає найбільше рубців.

Ендоскопічна мастопексія

Ендоскопічна підтяжка грудей* зазвичай застосовується для одночасного зменшення або збільшення грудей в розмірі.

У разі зменшення грудей за допомогою ендоскопічного устаткування через проколи шкіри віддаляється надлишок м'яких тканин молочних залоз.

Якщо передбачається збільшення грудей, то через проколи шкіри готується ложе для розміщення імплантата.

Основні етапи ендоскопічної мастопексії

1. Виконання проколів шкіри.

Проколи шкіри для введення камери і інструментів проводяться в області складки шкіри під грудьми і в пахвовій западині.

2. Введення рідини.

Для того, щоб забезпечити хірургові огляд, необхідно, щоб перед камерою був певний простір. Створюється цей простір за допомогою води, яку вводять під шкіру в місці проведення проколів. Вода розсовує тканини і створює порожнину, в якій можна проводити маніпуляції інструментами. Також під тиском води судини пережимаються і кровотеча значно ослабляється.

3. Відділення тканин грудної залози.

Грудна залоза відділяється спочатку від грудної клітки, а потім від шкіри, яка покриває молочну залозу зовні. Частина залізистої і жирової тканини віддаляється у вигляді сектора, краї молочної залози зшиваються.

4. Введення імплантата.

Якщо під час операції передбачається провести і збільшення молочної залози, то виконується постановка імплантата.

5. Накладення швів.

Внутрішніми швами молочна залоза фіксується до грудної клітки і шкіри. Після витягання інструментів накладаються шви на шкіру.

Поєднана операція мастопексії і ендопротезування грудей

Нині пластичні хірурги йдуть на поводі у своїх клієнток і все частіше проводять одномоментні операції підтяжки і збільшення грудей*.

Відео: Підтяжка грудей зі збільшенням. Мастопексія

З одного боку, потрібний один наркоз, один відновний період, результат можна отримати набагато швидше. З іншого боку, зростає ризик ускладнень одномоментної поєднаної операції, збільшується кількість рубців пропорційно збільшенню кількості розрізів, стає можливою поява післяопераційної асиметрії молочних залоз і інших недоліків форми оперованих грудей.

Купити крем для збільшення грудей

Читайте також схожі матеріали:

Цікаве з нашого сайту:

Зміни в жіночих грудях і сосках: що означають, від чого?Зміни в жіночих грудях і сосках: що означають, від чого?
Як збільшити груди в домашніх умовах народними засобамиЯк збільшити груди в домашніх умовах народними засобами
В мене були маленькі груди - моя історія збільшення грудейВ мене були маленькі груди - моя історія збільшення грудей
Підтяжка грудей: види, методи і способи підтяжкиПідтяжка грудей: види, методи і способи підтяжки

Переглядів: 112955 | Додав: breast | Тегі: пластика, операція, збільшення, підтяжка | Рейтинг: 5.0/2