Жіночі груди » Новини »

Реконструкція молочної залози після мастектомії: операція по відновленню грудей, методики

Купити крем для збільшення грудей

Оперативне лікування раку, пов'язане з втратою молочної залози, у будь-якої жінки супроводжується складною психологічною травмою. Багато пацієнток не можуть примиритися з такою втратою. Аналогічні ситуації призводять до істотного зниження якості життя. У зв'язку з цим підвищується актуальність такої процедури, як реконструкція молочної залози.

Йдеться про операцію, необхідну для відновлення втрачених грудей за допомогою хірургічного втручання. Спочатку виконується видалення грудей хірургом-онкологом, а потім відновлення її пластичним хірургом.

Найчастіше, реконструкція молочної залози після мастектомії стає можливою без жодної перерви, і робиться негайно після того, як хірург-онколог видалив молочну залозу.

Але можливість одночасного виконання мастектомії і відновлення молочної залози є не завжди.

Іноді виконання реконструкції можливе тільки через певний проміжок часу після мастектомії.

Методики реконструкції грудей

Методика по відновленню втраченої молочної залози вибирається залежно від як медичних показників, загального стану здоров'я, форми і розміру грудей, можливості хірурга і побажання пацієнтки. Нині, існують самі різні способи відновлення грудей, залежні від певних показань. В основному, операцію підбирають залежно від обширності мастектомії, кількості видалених тканин (м'язів, шкіри).

Кожна з існуючих методик пов'язана зі своїми показаннями і протипоказаннями, сильними і слабкими сторонами. Яка з них прийнятніше?

Як використовуються тканинні експандери при реконструкції

Методика, пов'язана з використанням тканинних експандерів, і подальшою установкою імплантантів, на нашу думку, має найбільш задовільний варіант, пов'язаний з деякими причинами, про які ми ще розповімо.

Яка суть цього методу?

Ця реконструкція грудей після мастектомії пов'язана з відновленням втраченого об'єму (молочної залози) за рахунок того, що встановлюється грудний імплантант. Якщо буде необхідно (не вистачить шкіри), можна спочатку встановити тканинною експандер, сприяючий розтягуванню м'яких тканин, що служитиме підготовкою для установки імплантанта.

У цієї методики є наступні недоліки:

  • результат по своїй естетиці далекий від ідеалу;
  • реконструйовані груди виглядають неприродно, щільна і куляста;
  • існує можливість високого ризику появи ускладнень : капсульною контрактури, некрозу шкірного клаптя.

Окрім цього, у відновлених цим способом грудей на дотик неприродна щільність, а контури встановленого імплантанта видимі крізь шкіру.

Відновлення молочної залози методом торако-дорсального клаптя

Ця операція проводиться з використанням імплантанта, який відновлює втрачений об'єм, але для його укриття використовується шкірно-м'язовий клапоть на найширшому м'язі спини.

Завдяки цьому знижується ризик вірогідних ускладнень і надається значно більше можливостей для моделювання відновленої молочної залози.

  1. Викроювання шкірного м'язового клаптя з донорської ділянки на спині.
  2. Перенесення клаптя на реціпієнтне поле і створення підвищення на місці видалених грудей.
  3. Для надання додаткового об'єму можна використати імплантат.

Недолік цієї методики пов'язаний, як у попередньому випадку, з використанням імплантанта, через що складно надати грудям природному вигляду. Окрім цього, операція пов'язана з появою на спині помітного рубця. Також з часом відбувається атрофування шкірно-м'язового доскута. Через це косметичний ефект стає менш якісним.

Використання ректоабдомінального клаптя при реконструкції

Завдяки використанню ректоабдомінального клаптя досягається найкращий косметичний результат, і у багатьох випадках операція проводиться без використання імплантантів. Ця методика реконструктивного втручання полягає у відновленні об'єму видаленої залози за допомогою установки шкірно-м'язового клаптя, узятого на прямих м'язах, розташованих в нижній частині живота.

В цьому випадку і об'єму тканин вистачає, тому хірург має широкі можливості для моделювання клаптя. У зв'язку з відсутністю необхідності використання імплантату, не виникає і пов'язаних з ним ускладнень, а консистенція відновленої молочної залози дуже близька до здорової. Зміни її об'єму з часом відбуватимуться, оскільки вага жінки міняється, а вага реконструйованих грудей змінюється разом з вагою її власниці.

Отже, сьогодні найбільш оптимальний спосіб відновлення молочної залози - це спосіб використання TRAM- клаптя.

Саме завдяки цьому способу можливий найкращий косметичний ефект. Все ж при проведенні цієї операції потрібно найвищий професіоналізм хірурга, і вибирати його слід відповідально.

Післяопераційний період

Операція по реконструкції молочної залози вимагає відновного періоду впродовж однієї або двох тижнів. Пацієнтка повинна буде провести в стаціонарі мінімум одну, максимум два тижні. Видалення дренажу робиться в перший тиждень. Видалення швів робиться опісля півтори - два тижні, а також можуть розсмоктатися самостійно.

Повне відновлення і повернення до звичного життя можливо через півтора місяці.

Проведення реконструкції не може сприяти відновленню нормальних відчуттів в грудях. Багато рубців будуть непомітні тільки через рік або навіть два, але зникнути повністю вони не зможуть. Місяць або півтора після операції по реконструкції не рекомендуються фізичні навантаження і підйом тяжкості.

Поява тимчасових вірогідних побічних явищ:

  • відчувається біль і дискомфорт під час рухів;
  • знижується чутливість деяких областей шкіри;
  • набрякають тканини і з'являється несиметрична грудей.
  • Поява постійних побічних явищ :
  • зменшуються розміри сосковий - ареолярного комплексу;
  • післяопераційні рубці

Проведення вторинних реконструктивних процедур

Слід визнати, що реконструкція молочної залози не завжди призводить до задовільного естетичного результату. Тому багато пацієнток вимушені прибігати до проведення вторинних реконструктивних процедур. Серед них потрібно назвати реконструкцію сосковий - ареолярного комплексу і внутрішкіряне татуювання, операцію на молочній контралатеральной залозі, корекцію переміщених клаптів, липосакцію після операції відновлення.

Вторинна реконструктивна процедура може знадобитися у тому випадку, якщо виникнуть ускладнення, пов'язані з першим реконструктивним етапом.

Проведення завершальних етапів часто планується через півроку після першої операції по відновленню.

Це робиться для завершення пацієнткою протипухлинного лікування, остаточного формування рубців і визначення чітких вимог, які пред'являє пацієнтка. Усі ці чинники в сукупності допомагають розібратися з об'ємом і характером оперативного втручання. Тільки в цьому випадку з'являться естетичні результати, які сподобаються пацієнтці.

Мотиви відмови від вторинних процедур

Пацієнтка може відмовитися не лише через страх перед черговою операцією, фінансових проблем, але через те, що була розчарована попереднім результатом операції. Це досить окремі випадки, тому що перший етап реконструкції робить обидві молочні залози симетричними, а це дуже важливо для носіння одягу.

На фото: татуювання соска

Реконструкція грудей і пов'язане з нею відновлення соска досягається за допомогою застосування місцевого шкірного клаптя і використання C - V- методики, а також протилежних подвійних клаптів. Відновлення зовнішнього вигляду ореоли робиться пересадкою шкіри, узятої з пахової складки, або/і проведення шкіряного татуювання.

Внутрішкіряне татуювання при відновленні соска - процедура не травматична, тому популярна і відрізняється хорошим естетичним ефектом. Відновлення молочної залози не впливає на розвиток хвороб, і не є протипоказанням для хіміо - або променевій терапії.

Купити крем для збільшення грудей

Читайте також схожі матеріали:

Цікаве з нашого сайту:

Зміни в жіночих грудях і сосках: що означають, від чого?Зміни в жіночих грудях і сосках: що означають, від чого?
Як збільшити груди в домашніх умовах народними засобамиЯк збільшити груди в домашніх умовах народними засобами
В мене були маленькі груди - моя історія збільшення грудейВ мене були маленькі груди - моя історія збільшення грудей
Підтяжка грудей: види, методи і способи підтяжкиПідтяжка грудей: види, методи і способи підтяжки

Переглядів: 112089 | Додав: breast | Тегі: пластика, операція, мастектомія | Рейтинг: 5.0/2