Жіночі груди » Новини »

Зміни в жіночих грудях і сосках: що означають, від чого?

Купити крем для збільшення грудей

Чи часто ви звертаєте увагу на стан своїх грудей, на їх розмір, форму, колір шкіри і сосків? Більшість жінок помічають тільки явні зміни, появу плям, нерівностей шкіри, виділень з сосків.

Груди збільшилися в розмірі

Перша і найчастіша причина збільшення розміру грудей - надбавка ваги. Річ у тому, що молочні залози складаються не лише із залізистої тканини, яка відповідає за лактацію, але і з жирових відкладень.

У деяких жінок жирова тканина переважає над залізистою, тому навіть невелика зміна ваги призводить до збільшення або зменшення грудей.

Друга причина, по якій ваші груди можуть перестати уміщатися в чашках бюстгальтера, - прийом комбінованих гормональних контрацептивів. Гормони, що вводяться ззовні, викликають зростання молочних проток аналогічно тому, як це відбувається під час вагітності.

Доречно зауважити, до деякого збільшення молочних залоз призводять гормональні зміни, пов'язані з менструальним циклом і зачаттям. Багато жінок відмічають нагрубання молочних залоз за декілька днів до менструації, а також вважають, що збільшення грудей є першою ознакою вагітності.

Зменшення розміру грудей

Чому ваші груди стали менше і втратили минулу пружність? Чи давно ви ставали на ваги? Можливо, ви просто схуднули. В цьому випадку не варто хвилюватися, але якщо ваша вага залишилася без змін, а бюстгальтер при цьому став великий, треба подумати про проблеми із здоров'ям, точніше, про порушення гормонального балансу і падіння рівня естрогену.

Ще одна причина - менопауза, що насувається. Клімакс супроводжується зниженням естрогенної насиченості організму, що призводить до припинення овуляції, збоїв менструального циклу, атрофії залізистої тканини молочних залоз і, як наслідок, до зменшення їх розмірів. Не варто думати, що менопауза розвивається тільки після 50 років. Зустрічаються випадки раннього згасання функції яєчників, коли менструації припиняються в 35 і навіть в 30 років, в цьому випадку потрібне лікування.

Зменшення грудей може супроводити синдром мультифолікулярних яєчників, склерополікистоза яєчників, що супроводжується високим рівнем чоловічих статевих гормонів в організмі, проблемами із зачаттям і безпліддям.

Крім того, учені виявили, що до в'янення грудей може призводити вживання більше трьох чашок кави в день.

Великі груди

Шикарні груди - подарунок природи. Якщо ви власниця бюста більше третього розміру - дякуєте генам, які ви отримали від матері. Не варто турбуватися, що разом з чималими розмірами вам могла передатися у спадок схильність до розвитку раку молочної залози. У учених немає доказів прямого зв'язку між розмірами грудей і раком.

Крім того, щоб "погані" гени проявилися, потрібні певні умови, зокрема, зниження імунного захисту. Ракові клітини утворюються в організмі будь-якої людини, але імунна система знищує їх, не дозволяючи розвинутися захворюванню.

Зміна форми грудей

Форма грудей міняється з віком. У усіх вісімнадцятирічних дівчат груди високі і пружні, але серед сорокарічних пані мало хто може похвалитися ідеальними формами молочних залоз. Зв'язки, що утримують груди, розтягуються, а зменшення синтезу колагену призводить до послаблення з'єднувальнотканинного каркаса молочних залоз. Груди опускаються, уплощаються і стають менш пружніми.

На стані грудей позначаються гормональні перебудови, супроводжуючі вагітність, пологи, аборти і зухвалі зміни в роботі статевих залоз.

Запобігти відвисанню молочних залоз допоможе правильно підібраний якісний бюстгальтер, що не здавлює груди і в той же час забезпечує "гідну" підтримку. Крім того, щоб груди зберігали форму довгі роки, слід уникати низькокалорійних дієт і різких коливань ваги, треба робити вправи для розвитку грудних м'язів і спини.

Огрубіння молочних залоз, вм'ятини на поверхні грудей

Напередодні менструації груди багатьох жінок стають щільними, а при обмацуванні починають визначатися окремі часточки, що становлять загальну архітектоніку молочних залоз. Нормально, якщо причиною є гормональні зміни, що відбуваються в організмі під час менструального циклу. Проте іноді поява ущільнень в грудях спостерігається при захворюванні.

Якщо права відрізняється по щільності від лівої, якщо часточки в них не симетричні або виявляються окремі щільні вузли, слід звернутися до лікаря. Можлива дифузна або вузлова мастопатія, кіста або фіброаденома молочної залози, вузлової або маститоподібний рак. Розпізнати захворювання допоможуть УЗД молочних залоз і мамографія.

Доречно зауважити, згідно з рекомендаціями ВООЗ, мамографія повинна проводитися в профілактичних цілях усім жінкам старше 40 років. Не варто сподіватися на самодослідження, намацати пальцями злоякісні вузлики можна тільки у тому випадку, якщо їх розмір досяг 1 см, як правило, це відповідає другой-третій стадії раку.

Болі в молочних залозах

Болі в молочних залозах бувають перед менструацією, вони супроводжують передменструальний синдром, і про це знають багато жінок. Іноді причиною є зловживання кавою і іншими напоями, що містять кофеїн. Встановлено, що кофеїн викликає фіброзно-кістозні зміни в молочних залозах, тобто, по суті, сприяє розвитку мастопатії.

Мастопатія і біль в грудях трапляються при гормональних порушеннях в організмі, зокрема, при підвищенні рівня естрогену або особливої чутливості до них тканин молочних залоз. Доречно зауважити, разом з мастопатією в цьому випадку часто виявляються міома матки, ендометріоз і кісти яєчників.

Рак молочної залози на пізніх його стадіях теж супроводять болі, але перш ніж впадати в паніку, слід подумати про дефіцит йоду в організмі і гіпофункції щитовидної залози. Крім того, банальною причиною болю в грудях може бути занадто маленький бюстгальтер, що здавлює груди, і звичка носити сумку на одному плечі.

Втягнуті соски

Втягнута форма сосків не вважається патологією, вона зустрічається у багатьох жінок, не бентежить їх і навіть не заважає грудному вигодовуванню. Турбуватися варто тільки у тому випадку, якщо сосок раніше мав традиційну опуклу форму, а потім поступово став плоским або втягнутим.

Спершу переконайтеся в тому, що причиною сплощення соска не є носіння тісного або спортивного бюстгальтера.

В цьому випадку сосок швидко відновлює свою форму. Якщо ж він залишається плоским впродовж тривалого часу, треба йти до лікаря. Втягнуті соски - передусім ознака раку молочної залози, причому запущеної її форми.

Щільні, зморщені соски

Якщо ваші соски зморщилися і стали щільними після сексуальної стимуляції, це нормально. Але якщо їх зміна не пов'язана з сексом, треба бити тривогу. Думаєте, це рак молочної залози? Розвиток пухлини в області соска насправді призводить до зміни його форми і ущільнення, але це далеко не єдина причина.

Якщо соски змінили свою форму і щільність з двох сторін, корені проблеми треба шукати в гормональних змінах, зокрема в підвищенні рівня пролактіну - гормону, відповідального за підготовку молочних залоз до лактації і виділення молока. Серед фізіологічних чинників гіперпролактинемію викликають вагітність і грудне вигодовування. У деяких жінок соски зберігають свою форму упродовж двох років після припинення лактації. При цьому спостерігаються виділення з соска, що нагадують, молозиво або молоко, і це не страшно. Про неблагополуччя свідчить поява домішки крові або гною.

Зміни кольору шкіри

Зміна кольору шкіри молочних залоз найчастіше носить характер почервоніння або гіперпігментації. Потемніння сосків і навколососкових ареол спостерігається при вагітності і гіперпролактинемії, іноді такі зміни відбуваються з віком. А ось червоність шкіри і сосків найчастіше свідчить про захворювання.

Найчастіша причина почервоніння грудей - мастит, тобто запалення тканин молочної залози.

У більшості випадків він буває одностороннім, пов'язаний з початком лактацією і застоєм молока і розвивається на 4-8-й день після пологів. Проте іноді мастит виникає поза зв'язком з пологами.

Друга причина почервоніння грудей - маститоподібний рак. По своїх проявах він нагадує мастит, супроводжується підвищенням температури тіла, ущільненням грудей і важкою інтоксикацією. Майте на увазі, почервоніння шкіри грудей завжди вимагає звернення до лікаря!

Купити крем для збільшення грудей

Читайте також схожі матеріали:

Цікаве з нашого сайту:

Зміни в жіночих грудях і сосках: що означають, від чого?Зміни в жіночих грудях і сосках: що означають, від чого?
Як збільшити груди в домашніх умовах народними засобамиЯк збільшити груди в домашніх умовах народними засобами
В мене були маленькі груди - моя історія збільшення грудейВ мене були маленькі груди - моя історія збільшення грудей
Підтяжка грудей: види, методи і способи підтяжкиПідтяжка грудей: види, методи і способи підтяжки

Переглядів: 1116865 | Додав: breast | Тегі: Хвороби, будова грудей, догляд | Рейтинг: 2.8/8